Nu svarar Joe Rogan på kritiken

Bild: Faksimil Instagram/Per Ole Hagen/CC BY-SA 1.0
  • Måndag 31 jan 2022 2022-01-31
E-post 219

Nu svarar Joe Rogan på den hårda kritiken som följt på att Neil Young och Joni Mitchell lämnat Spotify i protest mot hans podcast. I ett filmat inlägg som publicerats på Instagram säger Rogan bland annat att han beklagar den kontrovers som uppstått, och att han ska bli bättre på att balansera mer kontroversiella gäster med experter av annan åsikt. 

– Jag vill göra den här filmen i första hand för att jag tror att många har en förvriden uppfattning om vad jag gör, kanske grundat på ljudklipp eller rubriker till artiklar som är nedsättande, säger Rogan och fortsätter:

– Podcasten har anklagats för att sprida farlig desinformation, särskilt två avsnitt. Lite om andra men särskilt två. Ett med Dr Peter McCullough och ett med Dr Robert Malone.

Läs även: Neil Young kräver att Spotify tar bort hans musik – attackerar Joe Rogan

– Dr Peter McCullough är hjärtspecialist, och är den mest publicerade läkaren på sitt område genom historien. Dr Robert Malone äger nio patent för skapande av mrna-vaccin-teknologi, och är i alla fall delvis ansvarig för skapandet av teknologin som ledde till mrna-vaccin.

– Båda dessa personer är väldigt högt ansedda, väldigt intelligenta, väldigt skickliga personer, och de har åsikter som skiljer sig från mainstream-narrativet. Jag ville höra vad deras åsikter är.

– Jag hade med dem, och på grund av det, de avsnitten i synnerhet, de avsnitten betecknades som farliga, de innehöll farlig desinformation.

Rogan konstaterar sedan att mycket som tidigare betraktades som desinformation numera är okontroversiella fakta, som att man fortfarande kan få och sprida Covid som vaccinerad, att tygmasker inte fungerar eller att Covid kan ha kommit från ett laboratorium.

– Alla dessa teorier, som en gång i tiden var förbjudna, diskuterades öppet av de två personer jag hade i min podcast, som har anklagats för farlig desinformation. Jag vet inte om de har rätt. Jag vet inte, för jag är inte läkare, jag är inte forskare.

– Jag är bara en person som sitter och pratar med människor och har samtal med dem. Kan jag ha fel? Absolut, jag kan ha fel, men jag försöker rätta det. Varje gång jag har fel försöker jag rätta det, för jag är intresserad av att tala sanning, jag är intresserad av vad sanningen är.

– Jag är intresserad av att ha intressanta samtal med människor som har olika åsikter. Jag är inte intresserad av att enbart prata med människor som har ett perspektiv.

Rogan påpekar därefter att han haft med experter som Dr Sanjay Gupta, Dr Michael Osterholm och Dr Peter Hotez, som har andra uppfattningar om Covid och vaccinen.

– På grund av den här kontroversen, och jag är säker på att det pågår en massa saker bakom kulisserna, har Neil Young tagit bort sin musik från Spotify, och Joni Mitchell, och tydligen vill även en del andra det. Jag beklagar att de känner så. Jag vill definitivt inte det. Jag är ett Neil Young-fan, jag har alltid varit ett Neil Young-fan.

– En sak Spotify vill göra, som jag håller med om, är att i början av de här kontroversiella avsnitten, särskilt de om Covid, är att sätta dit en disclaimer om att du ska prata med din läkare, och att åsikterna de uttrycker går emot experternas konsensus, vilket jag tycker är väldigt viktigt. Absolut, sätt dit det, jag är väldigt nöjd med det.

– Jag tycker också att om det är något jag gjort som jag kan göra bättre, är att ha fler experter med olika åsikter direkt efter de kontroversiella. Jag skulle definitivt vara öppen för att göra det. Och jag skulle vilja prata med personer som har andra åsikter om avsnitten i framtiden. Vi får se. Jag gör mina egna scheman och det blir inte alltid rätt.

– Dessa avsnitt är ganska underliga för de är bara samtal. Ofta har jag ingen aning om vad jag kommer prata om förrän jag sätter mig ned och pratar med människor, det är därför en del av mina tankar inte är så förberedda eller uttänkta, för jag har dem bokstavligen i stunden.

– Men jag gör mitt bästa. De är bara samtal och det är också det som lockar med programmet, det är en av de saker som gör den intressant.

Rogan tackar Spotify för det stöd han fått från företaget och beklagar att de på grund av honom utsatts för så hård kritik.

– Det är ett märkligt ansvar, att ha så här många lyssnare och tittare, det är väldigt märkligt. Det är inget jag har varit beredd på och det är inget jag någonsin hade föreställt mig. Jag ska göra mitt bästa i framtiden för att balansera saker.

– Men min poäng med att göra det här är alltid att skapa intressanta samtal som jag hoppas folk uppskattar. Om jag gjort er förbannade, beklagar jag det, och om ni uppskattar podden, tack.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Joe Rogan (@joerogan)

Läs även: Spotify tar Joe Rogans parti – Neil Youngs musik ryker

Läs även: James Blunt hotar Spotify med ny musik

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag