Nu tvingas Stefan Löfven bort som statsminister – omröstning redan på tisdagen

  • Måndag 24 sep 2018 2018-09-24
E-post 3686

Efter att han blivit vald till talman på måndagen kallade Andreas Norlén till partiernas gruppledare och meddelade att det redan på tisdagen blir en statsministeromröstning. Både Allianspartierna och SD har lovat att rösta bort Stefan Löfven. 

Läs mer: Så stoppas Björn Söder: ”Socialdemokraterna röstar med kommunisterna”

– Ulf Kristersson har varit väldigt tydlig i att han är Alliansens statsministerkandidat och att han vill bilda en Alliansregering. Vi fyra Alliansledare är besjälade av att hitta uppriktiga samarbetsformer med Socialdemokraterna. Att Stefan Löfven i det läget ska slå igen dörren för blocköverskridande samtal, det ser jag som högst otroligt, säger Annie Lööf (C) till Aftonbladet.

Anders Ygeman säger till Aftonbladet att Socialdemokraterna är medvetna om att Stefan Löfven kommer att röstas bort.

Sverigedemokraterna meddelade att man kommer att nominera Björn Söder till valet av tredje vice talman om han förlorar omröstningen om den andre vice talmansposten. Mattias Karlsson, gruppledare för Sverigedemokraterna, gick upp i talarstolen och höll ett anförande där han dels försvarade Björn Söders person och dels gick till hårt angrepp på Vänsterpartiet och partiets kopplingar till socialistiska diktaturer.

– Det har bedrivits en förtal- och smutskastningskampanj mot Björn Söder som saknar motstycke i riksdagens historia.

– Björn Söder har i två decennier konsekvent och med kraft arbetat för förbättrad upplysning om kommunismens brott mot mänskligheten, som är något av det värsta som världen har skådat. På andra sidan i det här avseendet finns det ett parti med representation i den här kammaren som dels stöttade de diktatorer som låg bakom dessa brott mot mänskligheten. Som sedan dess har arbetat för att motarbeta upplysning om dessa brott mot mänskligheten, sade Mattias Karlsson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag