Ny ”Sandvikenrapport” – bajs i barnens sandlåda

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Måndag 7 Dec 2020 2020-12-07
E-post 217

SANDVIKEN Krossade rutor, nedskräpning, och till och med bajs i en sandlåda. Det är en del av skadegörelsen som har skett på Sandvikens skolgårdar i år och som enligt kommunens säkerhetschef har blivit allt vanligare, rapporterar Arbetarbladet.

Hittills i år har skolorna anmält 75 skadegörelseärenden till kunskapsnämnden i Sandviken. Men siffran ska tas med en nypa salt, menar kommunens säkerhetschef Rolf Sundqvist.

– Vissa skolor samlar flera händelser och anmäler som en händelse. Och en del händelser anmäls inte till kunskapsnämnden heller, säger han till Arbetarbladet.

Det handlar om krossade rutor, nedskräpning, inbrott, och även att man har hittat mänsklig avföring i en sandlåda.

Rolf Sundqvists bedömning är att skadegörelsen på skolgårdarna har ökat.

– Jag bygger det på rapporteringen till nämnden och min känsla är att det har blivit mer skadegörelse de senaste åren, säger han.

– Vi jobbar bland annat mycket med belysning, så att det kanske inte ska vara så trevligt att uppehålla sig där. Sedan försöker vi göra det tydligt att det inte alltid är okej för allmänheten att vara där, säger han om hur kommunen försöker motverka skadegörelsen.

Läs även: ”Det där var ingen bra artikel”: Wolodarski om att Sandviken tjänar halv miljard på invandringen

Läs även: Sandviken skulle tjäna halv miljard på invandringen – går 67 miljoner back

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag