Uppgifter: Grovt kriminell dödad i ny skottlossning i Malmö

Foto: Nyheter Idag
Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 21 jun 2018 2018-06-21
E-post 301

MALMÖ På torsdagskvällen utbröt återigen skottlossning i södra Malmö – bara dagar efter att tre män sköts ihjäl i samma stad. En 24-årig man har dödats och tagits till sjukhus, uppger Sydsvenskan. Ett flertal personer har gripits.

Polisen fick larmet klockan 22.10.

– Vi har fått in uppgifter från flera uppringare om en skottlossning och att en person skadad, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral i Region syd till Expressen.

Skottlossningen ägde rum på Lindängsplan enligt uppgifter i Expressen. Det är ett område som ligger i södra delarna av Malmö.

Den skjutne mannen fördes med privatbil till sjukhus där han senare avled. Enligt uppgifter till Nyheter Idag var mannen grovt kriminell och hade även en släkting som blev skjuten för några år sedan.

Polisen har haft flera patruller på plats och letat efter en eller flera gärningspersoner. Man har också tagit in hundpatrull i sökandet. Vid 3-tiden på natten hävdes avspärrningarna vid brottsplatsen.

Bara dagar har gått sedan den senaste skjutningen i Malmö. Det var i måndags som tre män sköts ihjäl och flera skottskadades vid en skjutning i centrala Malmö, vid ett internetcafé.

På fredagsmorgonen skrev Aftonbladet att man har uppgifter om att tre personer har gripits misstänkta för mordet. Polisens presstalesperson Anna Göransson säger till SVT att ett flertal personer har gripits men vill inte säga hur många det handlar om.

En av de gripna ska enligt Aftonbladet ha varit med vid måndagens skjutning och fått lindriga skador, men det är inget som polisen vill bekräfta. Man vill heller inte bekräfta om det finns några andra kopplingar mellan måndagens och torsdagens skottdraman, vilket SVT har fått uppgifter om.

Läs mer: ”Blir seriöst arg” – S-politiker frustrerade efter trippelmordet med automatvapen i Malmö

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag