Ny Slöseriombudsman presenteras som Jokern

Bild: Faksimil X
  • Måndag 5 feb 2024 2024-02-05
E-post 0

När Skattebetalarnas förening presenterar den nya Slöseriombudsmannen Philip Syrén på måndagen sker det i en film där Syrén klätt ut sig till Jokern från den populära filmen med samma namn.

– Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta när det handlar om slöseri med skattepengar, det är som en clown på cirkus, säger Syrén.

Philip Syrén, 27, har tillträtt som ny Slöseriombudsmannen, SlösO, hos Skattebetalarnas förening.

– Jag blev glad när jag fick frågan och kände att det här är ett hedersuppdrag, att det var min plikt att tacka ja, säger Philip Syrén i ett pressmeddelande.

Syrén är  utbildad ekonom med en examen från North Park University i Chicago, och har de senaste åren arbetat som analytiker på Näringslivets Mediaservice.

Som Slöseriombudsman är hans ambition ”att halva Sveriges befolkning ska ha sett SlösO i någon kanal under min tid på det här jobbet”.

– Ett annat mål är att öka medlemsantalet i Skattebetalarna och dit tror jag att vi når genom att synas mer. Jag vill också få i gång lokala debatter där det förekommer kommunala slöserier. Då vill jag åka dit och även synas i de lokala medierna, säger Syrén.

När det gäller just exponering har Syrén fått en flygande start. På måndagen publicerade Slöseriombudsmannen en film på plattformen X där Syrén presenterades för allmänheten, en film som i skrivande stund fått nära 125 000 visningar.

I filmen presenteras Philip Syrén utklädd till Jokern från den populära filmen med samma namn från 2019, inklusive en parafras på filmens berömda trappscen, där Jokern dansar i en trappa.

– Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta när det handlar om slöseri med skattepengar, det är som en clown på cirkus, säger Syrén i filmen.

”Under åren 2012 till 2014 var Martin Borgs SlösO och i sin kommunikation om skatteslöseri använde han ibland en clownkostym. Han beskrev det som att man ibland inte vet om man ska skratta eller gråta när det kommer till skatteslöseri. Lanseringsfilmen med mig klädd som vår tids kändaste clown, Jokern, är en blinkning till Borgs clownkostym” förklarar han närmare i ett mejl till Nyheter Idag.

Läs även: Slöseriombudsmannen presenterar: 13 exempel på slöseri med skattemedel

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag