Ny socialdemokrat uppges avslöjad med att sprida desinformation på arabiska om M och SD

Foto: Skärmdump Facebook
  • Onsdag 29 aug 2018 2018-08-29
E-post 414

BROMÖLLA Under måndagen avslöjade journalisten Galaxia Elias på sin Facebook att Socialdemokraterna i Sävsjö sprider lögner på arabiska om Moderaterna och Sverigedemokraterna på sin Facebook. Ansvarig för sidan var en lokal S-politiker. Nu uppger Elias att hon hittat en till socialdemokrat som sprider desinformation.

Det är ytterligare en socialdemokratisk kandidat till ett kommunfullmäktige som nu ser ut att ha avslöjats med att sprida desinformation om Moderaterna och Sverigedemokraterna. Den här gången är det en politiker som står på listan för Socialdemokraterna i Bromölla kommun.

På mannens Facebook finns enligt Galaxia Elias en snarlik text som den som hon upptäckte hos Socialdemokraterna i Sävsjö. I det inlägget så listades en rad olika punkter där det påstods att M och SD driver en politik för att bland annat stänga muslimska begravningsplatser.

Läs mer: Socialdemokraterna sprider lögner om M och SD på arabiska

I det nya inlägget så har några av punkterna tagits bort, religiösa formuleringar från Koranen är också bortplockade, uppger Galaxia Elias.

Efter hennes första avslöjande har Facebooksidan för Socialdemokraterna i Sävsjö raderats. Men även om originalinlägget är borta så sprids desinformationen vidare. Den borgerliga opinionsbildaren och författaren Rebecca Weidmo Uvell rapporterar på sin blogg om hur originalinlägget från Sävsjö nu har börjat delats på sociala medier.

Socialdemokraterna har fördömt inlägget.

– Fullständigt oacceptabelt, säger Statsminister Stefan Löfven till Expressen.

Läs hela Galaxia Elias inlägg här:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag