Ny studie visar: omkring 3 miljoner turkar i Tyskland känner större samhörighet med Turkiet än med Tyskland

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 30 jul 2018 2018-07-30
E-post 221

TYSKLAND Det bor ungefär 3 miljoner turkar i Tyskland och en ny studie visar att de flesta känner en större samhörighet med Turkiet än vad de gör med Tyskland.

En ny tysk studie pekar på att de flesta av de 3 miljoner turkar som bor i Tyskland känner en större samhörighet med Turkiet än vad de gör med Tyskland, det uppger Deutsche Welle.

Det som studien visar är att 89 procent av de tyska turkarna känner en ”stark” eller ”väldigt stark” koppling till Turkiet och ungefär 81 procent hade liknande känslor gentemot Tyskland.

Ungefär 83 procent känner sig någorlunda eller mycket hemma i båda Turkiet och Tyskland. 38 procent skulle inte återvända till Turkiet, 15 procent tänker återvända till Turkiet permanent och 37 procent lever fram och tillbaka mellan Turkiet och Tyskland.

20 procent har ett stort intresse av tysk politik och 47 procent har ett väldigt lågt intresse för det. 39 procent har ett stort intresse av turkisk politik och 31 procent har ett väldigt lågt intresse för turkisk politik.

Under juni hölls ett presidentval i Turkiet, nästan två tredjedelar av de tyska turkarna röstade på president Recep Tayyip Erdogan som kritiserats för sitt krig mot kurderna, iskräkning av yttrandefrihet och ökat presidentstyre.

LÄS ÄVEN: ”Allahu akbar”: Erdogan tar järngrepp om Turkiet – Kan gynna Putin

Även Sverige har även flera personer som är röstberättigade till det turkiska valet. Mellan den 16 och 17 juni kunde 40 000 människor i Sverige rösta i det turkiska valet om de begav sig till Kistamässan i Stockholm.

LÄS ÄVEN: 40 000 människor i Sverige är röstberättigade inför det Turkiska valet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag