Nya bilbränder rasar i södra Stockholm – Tredje dagen på rad

  • Måndag 28 Nov 2016 2016-11-28
E-post 2610

STOCKHOLM Se de dramatiska videobilderna där två bilar står helt övertända på en parkering vid Hallundavägen i Norsborg och en tredje bil, parkerad intill, brandskadas i eldinfernot. Det är tredje dygnet i rad det brinner bilar i samma område i södra Stockholm.

Klockan 18.31 får räddningstjänsten larm om att två bilar står i brand på en parkering intill Hallundavägen i Norsborg. När Nyheter Idag anländer till platsen är bilarna helt övertända och en tredje bil är på väg att även den börja brinna. Vid en trappuppång står åskådare och tittar ut mot parkeringen samtidigt som snöovädret vräker ner.

Efter en någon minut anländer räddningstjänsten med en tankbil och släcker bilarna.

Tredje dagen i rad

Natten mot måndagen brann en äldre Volvo, även den på Hallundavägen, intill Hammerstaskolan. När polis och räddningstjänst anlände var bilen i princip utrbrunnen och endast en pyrande chassi stod kvar. Och ett dygn tidigare, på lördagskvällen, kunde Nyheter Idag berätta att två bilar stod helt övertända på Kornvägen i Hallunda. Även en tredje bil som stod parkerad intill skadades.

Det betyder att tre dagar i rad brinner bilar i området Hallunda/Norsborg i södra Stockholm. Nyheter Idag har sökt polisen för att fråga om de ser något samband, men vi hänvisas till att kontakta polisens koordinator i Huddinge på normal kontorstid.

– De är på plats. Ingen fara för byggnader står det här och sen står det inget mer. De har inte avrapporterat ännu, säger Axel Leriga, inre befäl på polisstationen i Flemingsberg.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag