Nya kulturministern öppnar för att utreda gangsterrap

Jeanette Gustafsdotter (S). Foto: Faksimil SVT
  • Torsdag 2 dec 2021 2021-12-02
E-post

SVERIGE Nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S) är inte främmande för att utreda kopplingen mellan gangsterrap och gängkriminalitet.

Sverigedemokraterna har tidigare sagt att man vill att Brottsförebyggande rådet ska få i uppdrag att utreda kopplingen mellan gangsterrap och rekryteringen till kriminella gäng.

Statsminister Magdalena Andersson (S) har sagt att den nya regeringen ska ”vända på varje sten” för att bekämpa gängvåldet. I SVT får kulturminister Jeanette Gustafsdotter frågan om ett led i detta kan vara att utreda gangsterrap.

– Absolut titta på det och se – leder detta till brott? Då måste vi göra någonting åt det, annars ska vi absolut inte göra det, svarar Gustafsdotter.

– Det är ju väldigt viktigt att titta på det och se, vad leder det till? För självklart är det som statsministern säger – vi ska vända på varje sten för att komma åt problemen som finns i samhället, vilket är väldigt skönt att höra.

Läs även: SD vill utreda förbud mot gangsterrap i Sveriges Radio

Läs även: Strandhäll (S) gör comeback som miljöminister

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag