Nya sexbrott på We are Sthlm – polisen vill få tag på kvinna som sexofredades i publikhavet

Publikbild på We Are Sthlm. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 16 aug 2017 2017-08-16
E-post 386

STOCKHOLM Årets upplaga av den ökända ungdomsfestivalen ”We are Sthlm” drog igång igår och redan första dagen upprättade polisen 16 anmälningar om brott. Bland annat en misshandel, två sexuella ofredanden och ett brott mot knivlagen. Polisen letar dessutom efter en kvinna som ska ha utsatts för ett sexuellt ofredande.

En man greps igår kväll misstänkt för att ha ofredat en kvinna sexuellt i publikhavet i Kungsträdgården. Men polisen har inte lyckats få tag på den kvinna som ofredades.

– Vi har gripit en person som vi har sett eller misstänker har ofredat en person, men den personen har vi inte identifierat än så vi har ingen målsägande helt enkelt, säger Mats Eriksson på Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

– Det är en man som har gripits och han ska ha ofredat en kvinna.

Därför vädjar nu polisen till alla som var på festivalen under tisdagen och som utsattes för sexofredanden eller andra brott att anmäla det.

– Vi vill att alla som blir utsatta för brott ska anmäla dem, och är det så att man blivit utsatt för brott men inte anmält det än så vill vi att de gör det, uppmanar Eriksson.

Polisen har fått in ytterligare en anmälan om ett sexuellt ofredande, men i det fallet har man inte fått tag i gärningsmannen.

– Det är en kvinna, men jag vet inte vilken ålder det är på henne, och hon uppger att någon har ofredat henne. Denne någon är en okänd person, vi har ingen misstänkt där, förklarar Eriksson.

Utöver sexofredandena inträffade en misshandel där tre personer misshandlade en fjärde. Polisen grep de tre gärningsmännen, men Mats Eriksson har inga uppgifter om de inblandade.

– Jag vet inte det, svarar han.

SE ÄVEN: Tyska polisen: Den arabiska våldtäktsleken ”taharrush gamea” har kommit till Europa

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag