Tyska polisen: Den arabiska våldtäktsleken ”taharrush gamea” har kommit till Europa

Foto: Youtube
  • Måndag 11 jan 2016 2016-01-11
E-post

TYSKLAND Den tyska federala polismyndigheten BKA uppger att det arabiska våldtäktsfenomenet ”taharrush gamea” nu etablerat sig i Tyskland. – Attackerna rör sig om alltifrån sexuella ofredanden till våldtäkt, säger myndighetschefen Holger Münch.

De arabiska orden taharrush gamea betyder sexuella grupptrakasserier och ”våldtäktsleken” går ut på att en stor grupp arabiska män omringar sitt offer, för det mesta en västerländsk kvinna eller en kvinna som klär sig västerländskt, för att därefter utsätta henne för sexuella övergrepp. Om männen är tillräckligt många släpas kvinnan med mobben, allt medan männen turas om att slita av henne kläderna, tafsa på henne och föra in fingrar i hennes olika kroppsöppningar.


Exempel på ”taharrush gamea” i arabvärlden. Varning för starka bilder.

BKA informerade igår den tyska tidningen Die Welt om den nya verkligheten för Europas kvinnor efter att omfattningen av nyårsnattens massövergrepp mot tyska kvinnor växt.

Utöver händelserna i Köln har nu polisanmälningar kommit in även från Berlin, Hamburg, Bielefeld, Frankfurt, Düsseldorf och Stuttgart. Dessutom har polisen i Wien och Salzburg i Österrike och Zürich i Schweiz slagit larm om liknande massövergrepp mot kvinnor utförda av nyanlända flyktingmän.

– De här brotten som utförs av grupper av unga män oroar främst polismyndigheterna ute i delstaterna i samband med stora folksamlingar, som till exempel demonstrationer. Attackerna rör sig om alltifrån sexuella ofredanden till våldtäkt, säger BKA:s myndighetschef Holger Münch.

Nu funderar polisen i Tyskland över hur denna nya typ av sexuella massövergrepp mot kvinnor ska hanteras på bästa sätt och en nationell strategi ska tas fram för att få stopp på övergreppen.

I förrgår uppmärksammade Nyheter Idag hur Dagens Nyheter undvikit att rapportera om massövergrepp mot svenska tonårstjejer i samband med en festival i Stockholm i somras. Tidigare har vi även rapporterat om hur liknande övergrepp inträffade i Kalmar under nyårsnatten.

Artikeln är rättad. Den fullständiga benämningen på fenomenet är ”taharrush gamea”, inte ”taharrush”.

Se även:
Så mörkade Dagens Nyheter omfattande sexövergrepp i centrala Stockholm
Sextrakasserier mot stort antal tonårstjejer i Kalmar under nyår – Polisen jämför med händelserna i Köln
Ännu en oseriös “viralgranskning” i Metro med anledning av “taharrush gamea”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag