Nya uppgifter från SVT: ”9-åringen bet vakten i armen och försökte skalla honom”

  • Tisdag 10 mar 2015 2015-03-10
E-post 4882

MALMÖ Nu avslöjar SVT nya uppgifter om 9-åringen i Malmö som omhändertogs av två vakter. Enligt SVT ska den 9-årige pojken ha bitit en vakt i armen men även försökt skalla en av vakterna. – Det ger en annan bild än det vi har sett tidigare, säger Leif GW Persson till SVT.

Det blev en stor snackis i sociala medier när Nyheter Idag tidigare kunde avslöja att 9-åringen som blev omhändertagen av vakter i Malmö själv kanske inte var helt oskyldig. Den allmänna uppfattningen i medier var att vakterna agerat hänsynslöst mot pojken och bland annat dunkat hans huvud i golvet inne på centralstationen i Malmö.

Nu avslöjar SVT nya uppgifter, bland annat med stöd av en hittills ej tidigare publicerad video från en övervakningskamera. En berättarröst i SVT:s videoklipp berättar att pojken ska ha bitit en av vakterna i armen men även försökt skalla en ordningsvakterna. Efter den massiva mediala rapporteringen har händelsen blivit föremål för utredning, men nu säger kriminalexperten Leif GW Persson att utredningen antagligen kommer läggas ner.

– Det ger en annan bild än det vi har sett tidigare. Det skulle förvåna mig mycket om inte den här utredningen blir nerlagd, säger Leif GW Persson till SVT.

Nyheter Idag ensamma om att visa när 9-åringen sparkade vakt

När nyheten om 9-åringen på Malmö centralstation rapporterades i medier var Nyheter Idag ensamma med att visa videobilder där 9-åringen sparkade en vakt i ryggen. Den artikeln fick stor spridning och skapade häftig debatt om 9-åringen var oskyldig eller inte.

Samtidigt figurerade uppgifter om att 9-åringen skulle betett sig illa på ett tåg, men de uppgifterna gick aldrig att verifiera – något som Nyheter Idag försökte undersöka både hos polisen samt hos den person som lämnat uppgifter i ett kommentarfält.

Nedan ser du SVTs video med helt nya bilder från en övervakningskamera

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag