Nyanlända får bo på Östermalm

Foto: Google Maps
  • Onsdag 30 jan 2019 2019-01-30
E-post 651

STOCKHOLM Ett tidigare äldreboende på Östermalm i Stockholm ska nu istället inhysa nyanlända. Tanken är att de nyanlända ska bo där tills att ägaren av fastigheten bestämmer sig för vad den ska användas till.

Lokaltidningen Östermalmsnytt rapporterar att huset Dianagården har använts som ett vård- och omsorgsboende men att detta avvecklades i höstas. Sedan dess har en förskola använt sig av några av husets lägenheter medan skolans egna lokaler renoveras.

När förskolan flyttar ut till sommaren kommer huset att få ett nytt användningsområde.

– Under tiden som fastighetsägaren Micasa Fastigheter utreder vad huset ska användas till i framtiden erbjuder vi nyanlända att bo här tillfälligt i så kallade genomgångsbostäder, säger Anna Mölgård, stadens samordnare för bostäder till nyanlända.

Planen är att de nyanlända ska flytta in i husets 48 lägenheter i september.

– Det handlar om ettor på omkring 30 kvadratmeter, så det är små familjer, ensamstående med barn och ensamhushåll som flyttar in. Sedan är målsättningen självklart att människorna ska integreras i samhället till en egen försörjning och bostad, säger Anna Mölgård till Östermalmsnytt.

Läs även: Miljardrullning när boende för ”ensamkommande barn” till Göteborg ska betalas

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag