Nyansfraktion vill utesluta Yüksel: ”Största svek jag har varit med om”

Mikail Yüksel. Foto: Pressbild Partiet Nyans
  • Onsdag 16 nov 2022 2022-11-16
E-post 190

En fraktion i partiet Nyans vill peta Mikail Yüksel som partiledare och utesluta honom från partiet. Det uppger Yüksel själv i ett inlägg på Facebook. ”Jag skämtar inte.  Man vill alltså utesluta mig från ett parti som jag själv grundat och riskerat mitt liv för, trots ett framgångsrikt valresultat” skriver Yüksel i inlägget.

I inlägget hävdar Yüksel att han tog på sig partiledarposten för att han ”inte lyckats övertala någon annan av de kandidater jag hellre önskat se som partiledare” och att han övervägde att hoppa av efter valet ”p.g.a. allt hat och hot” men uppmanades fortsätta av samma personer som nu vill avsätta honom.

”Detta är det största svek jag har varit med om i mitt liv. Min besvikelse över vissa personers beteende är enormt. Men så kan det gå när man skyddar sina vänner, täcker över deras brister och försvarar dem när de gjort bort sig” avslutar Yüksel inlägget.

Läs även: Öppna konflikter inom Nyans – avgångskrav på Yüksel

I början av oktober krävde Nyans medgrundare Hassan Khan Yüksels avgång i ett inlägg på Facebook, där han bland annat anklagade Yüksel för att ha försökt utpressa hans hustru.

”Så länge Mikail är ledare för Partiet Nyans så kommer det att fortsätta dyka upp nya skandaler och konflikter. Han kommer att aldrig stärka organisationen internt på ett demokratiskt sätt där han riskerar tappa ’kontrollen’ och därmed makten” skrev Khan, som menade att ”Partiet Nyans kommer att dö ut med hans ledarskap.”

Läs även: Yüksel tar mandat i Botkyrka – folkbokför sig retroaktivt

Kahn fick stöd av Ifrah-Degmo Mohamed, toppkandidat för partiet i region Stockholm, som lämnade partistyrelsen. I ett inlägg på Facebook riktade hon hård kritik mot Yüksel, och skrev att ”jag och många andra i partiet krävt partiledarens avgång och att vi på kongressen ska välja en ny partiledare.”

Yüksel uppgav till Flamman att det han som utsatts för ett utpressningsförsök av en person som samarbetade med Hassan Khan och Ifrah-Degmo Mohamed.

– Det är en osnygg, smutsig, äcklig kampanj bara för att få bort mig från partiet. Jag har tolererat det, men man har gått över gränser och börjat trakassera min familj, sade Yüksel till Flamman.

Enligt Yüksel handlade det hela om ett kuppförsök, där en grupp med Ifrah-Degmo Mohamed och Hassan Khan i spetsen ville ge alla Nyans medlemmar rösträtt på kongressen för att kunna rösta bort honom.

– De vill komma med sina släktingar och nära vänner, så de kan få bort styrelsen, sade Yüksel.

Läs även: Yüksel rasar efter indragna hijab-reklamen: ”Bojkotta Mathem!”

Läs även: Yüksel tar mandat i Botkyrka – folkbokför sig retroaktivt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag