Nyhetsfotograf: ”De fick använda allt de hade”

Bild: NkpgNews/Niklas Luks
  • Måndag 18 apr 2022 2022-04-18
E-post 1182

Under söndagkvällens upplopp i Norrköping satte polisen satte bland annat in en tidigare vandaliserad polisbuss som nödtorftigt hade lagats med en lastpall.

– Det såg ut som att de fick använda allt de hade, säger fotografen Niklas Luks, som bland annat fotograferade hur polis bar bort en skottskadad person från kravallerna.

När fotografen Niklas Luks, som har hemsidan NkpgNews, kom till platsen för söndagens upplopp i stadsdelen Navestad i Norrköping såg det värsta ut att vara över.

– Polisen hade lyckats trycka undan dom och kunde börja med släckningsarbetet, säger Luks till Nyheter Idag.

Bland de polisfordon som deltog i insatsen fotograferade Luks en polisbuss där rutan hade lagats nödtorftigt med hjälp av bland annat en lastpall.

– Jag vet inte om den hade skadats här eller i Linköping. Men det såg ut som att de fick använda allt de hade, säger Luks.

Men lugnet visade sig bedrägligt. Snart startade upploppet igen och polisen skjuta varningsskott. Tre personer sårades, och på en av bilderna som Luks har tagit syns flera poliser bära iväg på en skottskadad person.

Alla bilder har tagits av Niklas Luks/NkpgNews.

Flera bilar sattes i brand.

En nödtorftigt lagad polisbuss fick användas i tjänst igen.

Här bär polisen iväg med en av de skottskadade personerna.

Läs även: Upplopp i Linköping och Norrköping – tre personer skjutna

Läs även: Allard: ”Polisen är inte förmögen att skydda oss i vårt eget land”

Läs även: ”Kvinnor i 40-60 årsåldern kastar sten mot oss, deras egna barn gör likadant”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag