Nyhetspodden diskuterar polisens mörka krafter: ”Kanske skulle varit tydligare”

Nyhetspodden diskuterar polisens "mörka krafter". Foto: Läsarbild
  • Fredag 14 aug 2015 2015-08-14
E-post 59

NYHETSPODDEN Nu har Nyheter Idag och Frihetsfaxen börjat så smått med en liten nyhetspodd där vi diskuterar aktuella nyheter. I första avsnittet förklarar Chang vad det egentligen var som hände i det där samtalen med polisens pressekreterare om ”mörka krafter”. – Jag kanske skulle varit tydligare med att jag givetvis har för avsikt att skriva en artikel, berättar Chang Frick i podden.

En artikel hos Nyheter Idag blev snabbt en snackis på nätet. Det började med att polisen använt ett omtalat citat om ”mörka krafter” i samband med den tragiska händelsen på ett IKEA-varuhus i Västerås där två människor miste livet efter en knivattack. Polisen valde att bland annat närvara vid ett asylboende efter händelsen och förklarade detta med att ”mörka krafter” skulle kunna utnyttja händelsen på ett felaktigt sätt.

Exakt vad polisen menade med citatet kom att bli föremål för diskussion i sociala medier. Då bestämde sig Chang Frick från Nyheter Idag att ringa till polisens pressekreterare för att försöka få klarhet i vad polisen rent konkret menade med det omtalade begreppet. Men samtalet tog snabbt en oväntad vändning och i efterhand diskuterar Chang det hela med Kristian från Frihetsfaxen.

– Jag kanske skulle varit tydligare med att jag givetvis har för avsikt att skriva en artikel, berättar Chang i Nyhetspodden.

Frihetsfaxen är en libertariansk sajt som gör återkommande podcasts i frågor som rör frihet, stat och kapital. Nu samarbetar Nyheter Idag med Frihetsfaxen i ett gemensamt projekt som kallas ”Nyhetspodden” där vi återkommande diskuterar dagsaktuella nyheter som publiceras på Nyheter Idag.

Nedan kan du höra Nyhetspodden om polisens ”mörka krafter”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag