Nytt befarat terrordåd i Frankrike – Minst 73 döda och över 100 skadade

  • Fredag 15 jul 2016 2016-07-15
E-post 1995

FRANKRIKE Minst 73 personer rapporteras döda i ett befarat terrordåd sen på torsdagskvällen i den franska staden Nice. En lastbil körde över människor på strandpromenaden i den populära turiststaden och händelsen beskrivs i franska medier som befarad terroristattack.

Sen på torsdagskvällen kom de första rapporterna om att en attack ägt rum i den södra kuststaden Nice i Frankrike. En lastbil ska rusat fram på strandpromenaden och kört över tiotals människor. Uppgifter gör gällande att minst 73 personer har dödats och att över 100 personer är skadade, enligt den franska tidningen Le Figaro.

Borgmästaren i Nice Christian Estrosi uppmanade människor på Twitter att stanna inomhus.

”Föraren av en lastbil förefaller ha dödat dussintals människor. Stanna hemma i nuläget. Mer information kommer”, ska Estrosi ha skrivit på Twitter enligt nyhetsbyrån Reuters.

Läs också: Här kör lastbilen över människor i Nice – Livlösa kroppar på gatan

Uppgifter om vapen i lastbilen – Stort terrorhot mot Frankrike

Den 14 juli är Frankrikes nationaldag och kallas även Bastilijdagen då det var denna dag 1789 som stormingen av Bastiljen inleddes, vilket blev startskottet för den franska revolutionen. Detta, tillsammans med det faktum att Franrike varit utsatt flera terrorhot och även fullbordade terrordåd, ligger till grund för att flera medier i Frankrike spekkulerar i att det kan vara ett terrordåd.

Tidningen Le Figaro skriver att det finns uppgifter om att flera vapen ska ha påträffats i lastbilen. Tidningen poängterar även i sin rapportering om attacken att terrorhotet mot landet är extra högt. De förklarar att attacken kan ses i ljuset av att terrorhotet är extra stort mot Frankrike då landet är aktiva i kriget mot terrorstaten IS.

Läs också: Proffsgolfaren Jesper Parneviks attack mot Zara Larsson efter dödsdramat i Frankrike

Nyheter Idag följer händelseutvecklingen under natten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag