Nytt projekt ska lära barn att äta insekter och avfall

Syrsor till salu på Yogyakarta fågelmarknad. Bild: Jaiprakashsingh
  • Fredag 20 sep 2019 2019-09-20
E-post 727

Framtidens matsedel kommer bestå av insekter, alger och avfall, enligt WIN WIN Award som lanserar ett nytt projekt för att få barn att vänja sig vid den framtida klimatvänliga maten.

Ett nytt projekt ska få barn att lära sig äta insekter, alger och avfall, rapporterar Veckans Affärer. Med hjälp av 3d-printad leksaksmat ska barn vänja sig vid ”framtidens mat”, som enligt projektets initiativtagare WIN WIN Award kommer bestå av insekter, alger och avfall.

Läs även: Forskare vill få svenskarna att äta insekter för klimatet

”Leksaksmaten ska vänja barn och föräldrar vid tanken på att framtidens mat innehåller råvaror som många vuxna idag skulle rata”, skriver WIN WIN Award i ett pressmeddelande.

– Varje leksak visar en kategori av hållbar mat som barn nog inte är vana vid, men som vi kommer behöva börja äta i framtiden om vi ska rädda den här planeten. Menyn från framtiden består av insekter, alger, avfall, pulvermat och annan näringsrik och klimatvänlig mat, säger Petter Swanberg, en av kreatörerna bakom projektet, till Veckans Affärer.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag