Obama sågar cancel-kultur och identitetspolitik

Foto: Vita huset
  • Måndag 17 okt 2022 2022-10-17
E-post 111

USA:s 44:e president Barack Obama har blivit allt mer populär bland amerikanska liberaler och vänster, i jämförelse med hans efterföljare Donald Trump och Joe Biden. Men Obama är kritisk till hur den amerikanska vänstern utvecklats efter hans tid vid makten.

I en intervju med podcasten ”Pod Save America” totalsågar Obama så kallad cancel-kultur och identitetspolitik, rapporterar New York Post.

I intervjun säger Obama att han själv inte vill vara en ”glädjedödare”, och tillägger att ”ibland är Demokrater det.”

– Ibland vill folk inte känna att de måste vandra på äggskal, och de vill ha lite erkännande för att livet är rörigt och att alla, vid olika tillfällen, kan säga saker på fel sätt, göra misstag,  säger Obama.

Obama menar att Demokrater måste vara ”redo att prata med alla om deras gemensamma intressen”.

– Och det jag tror fungerar för alla är tanken på grundläggande jämlig behandling och rättvisa. Det är ett argument som är förenligt med framsteg i sociala frågor och förenligt med ekonomiska intressen.

– Jag tror att där vi får problem ibland är när vi föreslår att vissa grupper – på grund av att de historiskt har varit offer i högre grad – att på något sätt har de en annan status än andra människor och att vi går runt och föraktar folk som inte använder exakt rätt begrepp.

– Eller att identitetspolitik blir den viktigaste lins genom vilken vi betraktar våra olika politiska utmaningar.

Läs även: Obama sågar vänsterns metoder: ”Det är inte aktivism”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag