”Objektiv” valambassadör uppmanade folk att rösta på Socialdemokraterna

Stefan Löfven (S). Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 3 sep 2018 2018-09-03
E-post 438

FAGERSTA I Fagersta har tio så kallade valambassadörer anställts för att höja valdeltagandet i kommunen. En av dem har nu fått lämna uppdraget sedan han eller hon uppmanade folk att rösta på ett specifikt parti – Socialdemokraterna.

I Fagersta är valdeltagandet relativt högt, men det finns grupper som röstar i lägre utsträckning än andra. Det handlar om funktionshindrade, utrikesfödda och unga. Av den anledningen valde kommunen att anställa tio valambassadörer som skulle nå ut med information till dessa grupper.

Tanken var att de kommunanställda valambassadörerna skulle vara objektiva och enbart informera om valet. Dock har det nu visat sig att en av dem har uppmanat folk att rösta på Socialdemokraterna, rapporterar SVT.

– Tyvärr har den här personen försökt att få personer att rösta på ett visst parti på sin fritid. Man kan säga att det har skett i ett större sammanhang än till sina nära och kära. Det har till exempel varit på sociala medier, men inte i våra kanaler och inte i våra kläder som valarbetare för kommunen, säger projektledare Annika Hedberg Roth till SVT.

Hon beklagar att det inte blev som det var tänkt, och säger att man har gjort sitt bästa för att anställa personer som inte är politiskt aktiva. Hon har fortfarande fullt förtroende för de nio valambassadörer som är kvar.

Läs även: S-fusket inför valet internationell nyhet

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag