Ombudsman på Byggnads misshandlades av maskerade män

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 21 feb 2023 2023-02-21
E-post

När ombudsmannen på fackförbundet Byggnads var på väg till jobbet en morgon för några veckor sedan väntade två maskerade män utanför hans hem. De sade hans namn och började sedan misshandla honom, rapporterar Byggnadsarbetaren.

– Vi tror att det är arbetsrelaterat men det finns inga bevis för det i dagsläget, men det har troligen med jobbet att göra, säger Tomas Kullberg, ordförande för Byggnads Stockholm-Gotland, till tidningen.

Ombudsmannen fick revben krossade och fötterna söndeslagna under misshandeln, som Byggnads misstänker kan ha att göra med att han förhandlade med ett byggföretag som inte betalat rätt lön. Händelsen har polisanmälts, och polisen utreder just nu de ärenden ombudsmannen arbetade med.

Thomas Kullberg säger till Byggnadsarbetaren att särskilt utländska arbetsgivare blivit allt mer hotfulla.

– Vi har märkt av att samtalsnivån blivit mycket tuffare och mer hotfixerat från arbetsgivarhåll, framför allt de utländska. Så jag är inte jätteförvånad över att det här händer tyvärr, säger han och fortsätter:

– Det har mycket att göra med att utländska företag tappar produktion och att det är mycket pengar i omlopp. Det gör att de ger sig på personer som arbetar med att få ordning i branschen.

Läs även: Fler hot mot poliser efter insatser mot gängkriminella

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag