Ordstrid mellan L-topp och Yüksel: ”Hur många klanröster har du fått denna gång?”

Yüksel och Hannah (L). Foto: Pressbild Partiet Nyans / Riksdagen
  • Måndag 19 sep 2022 2022-09-19
E-post 140

”Stolt och hedrad att ha blivit personkryssad till riksdagen för tredje gången”, skriver L-toppen Robert Hannah i en tweet och säger sedan att han ser fram emot en borgerlig regering och att man äntligen kan få en bra integrationspolitik. Men Nyans-ledaren Mikail Yüksel är inte lika imponerad och frågar spydigt hur många klanröster L-toppen har fått denna gång. ”Han är bara arg för att jag vill bekämpa radikal islamism och andra separatister”, skriver Hannah i ett sms till Nyheter Idag.

”För första gången ser det ut att bli en en borgerlig regering. Ser otroligt mycket fram emot att vi äntligen kan få en bra integrationspolitik med fokus på svenska språket, arbete & kamp mot separatism!” skriver Hannah i tweeten.

Yüksel frågar då L-toppen spydigt:

”Hur många klanröster har du fått denna gång?”

Angående Yüksels uttalande skriver Hannah följande i ett sms till Nyheter Idag:

”Mina röster kommer från klassiska L-fästen i Göteborg. Det är bara att söka på val.se. Han är bara arg för att jag vill bekämpa radikal islamism och andra separatister som vill förstöra den svenska demokratin och ha hederskultur istället för svensk jämställdhet.”

L-toppen tillägger sedan att han har inget mer att säga än så.

Det är inte första gången som Hannah och Yüksel legat i luven på varandra. Tidigare har Yüksel anklagat riksdagsmannen för att vara en islamofob.

Läs även: Nyans överklagar kommunval: ”Inte placerat ut våra valsedlar”

Läs även: Nyans krossar S i förorten – men floppar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag