Österrike stärker gränsförsvaret: ”Vi har lärt oss misstagen från 2015”

Migranter i Österrike 2015. Bild: Metropolico.org/CC BY-SA 2.0
  • Onsdag 11 mar 2020 2020-03-11
E-post 3142

ÖSTERRIKE På grund av krisen vid den grekiska gränsen mot Turkiet förstärker Österrike sitt gränsskydd. ”Vi kommer inte vinka förbi flyktingarna” säger försvarsminister Klaudia Tanner, som lovar att landet lärt sig av misstagen från migrantkrisen 2015.

Med anledning av den pågående krisen vid gränsen mellan Grekland och Turkiet förstärker Österrike sitt gränsskydd, rapporterar Krone.

Läs även: EU tackar Grekland: ”Europas sköld”

Upp till 2 200 soldater från den federala armén ska bevaka Österrikes gräns, som för närvarande bevakas av 850 man.

– Vi kommer inte vinka förbi flyktingarna. Vi har lärt oss från misstagen 2015, säger Österrikes försvarsminister Klaudia Tanner, från konservativa ÖVP, på en presskonferens tillsammans med inrikesminister Karl Nehammer (ÖVP).

Nehammer kritiserade Turkiet för deras sätt att använda migranter som påtryckningsmedel, och sade att Österrike står bakom försvaret av EU:s gränser.

– Gränsförsvarets exakta taktik ska inte avslöjas, men vi är i kontakt med grekiska myndigheter, säger Nehammer.

Nehammer sade också att Österrike inte kommer ta emot några av de minderåriga migranter som ska fördelas på minst fem EU-länder, och pekade på att Österrike tagit emot ett stort antal migranter den senaste tiden.

– Vi har fortfarande 30 000 arbetslösa asylsökande idag, påpekade Nehammer.

Läs även: Här backar Bildt Erdogan: ”Extremt svår situation för Turkiet”

Läs även: Grekisk Röda korset-chef: Främst ekonomiska migranter vid grekiska gränsen

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag