P-vakter bombarderades med stenar

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 16 aug 2020 2020-08-16
E-post

GÖTEBORG Under natten till söndagen utsattes parkeringsvakter i Göteborg för stenkastning av ett gäng ungdomar. De tog betäckning i sin bil som fick stora skador.

Strax efter midnatt larmades polisen till Komettorget i stadsdelen Bergsjön i Göteborg – ett av polisens särskilt utsatta områden. Två eller tre p-vakter var under attack från ett gäng ungdomar som kastade sten mot dem.

P-vakterna tog skydd i sin bil och ungdomarna bombarderade bilen med stenar. Fordonet beskrivs som i stort sett förstört och en sten gick genom rutan in i baksätet.

Polisens presstalesperson Stefan Gustafsson känner inte till vad som föranledde attacken. När poliserna kom till platsen skingrades ungdomarna till fots och i bilar.

– Det innebär att de ligger någonstans i den åldern kanske mellan 15 och 20 år. Det är så man beter sig inom vissa områden, använder unga människor till att begå kriminella handlingar, säger Gustafsson.

Ingen av gärningsmännen greps.

– Det var ingen som kunde pekas ut med tanke på situationen, så det är frågan vem man ska jaga, säger Gustafsson.

En anmälan har upprättats med rubriceringen skadegörelse. Troligen kommer man även inkludera rubriceringen försök till våld mot tjänsteman, enligt Stefan Gustafsson.

Ingen av vakterna uppges ha skadats fysiskt.

Läs även: Utlandsfödda dominerar bland lagförda sexköpare i Uppsala

Läs även: Ponny sköts ihjäl – nu vill ridskola sätta upp plank mot förort

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag