Ponny sköts ihjäl – nu vill ridskola sätta upp plank mot förort

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 14 aug 2020 2020-08-14
E-post

NORRKÖPING I juni, under ett pågående ridläger, sköts en ponny ihjäl på Hageby ridskola i Norrköping. Nu vill ridskolan sätta upp plank mot förorten Hageby, som tidigare klassats som ett utsatt område.

Den 22 juni sköts ponnyn Bella ihjäl på Hageby ridskola i Norrköping, mitt under ett pågående ridläger.

– En stalltjej berättade att de sett en häst med blod på magen. Någon hade skjutit Bella och kulan hade gått så långt in i buken att hon fick avlivas, berättar ridskolechefen Lotta Jonsson för SVT.

Läs även: Barn kastade sten på getter – pappor blev hotfulla när personal sade till

Hästen ska ha blivit skjuten på eftermiddagen någon gång mellan klockan 14.00 och 15.00, sade Emilia Lindbäck, förundersökningsledare vid polisen, till Norrköpings Tidningar.

Hagen där Bella sköts ihjäl vetter mot förorten Hageby, som tidigare klassats som ett utsatt område vilket togs bort i juni 2019.

Nyheter Idag har sökt polisen i Norrköping för frågor om utredningen, men ansvarig förundersökningsledare är på semester.

Hagen har inte använts sedan Bella sköts ihjäl, vilket skulle behövas på grund av betet. Men i så fall skulle ridskolechefen Lotta Jonsson vilja bygga ett plank eller liknande avskärmning mot Hageby.

– Det är ju mycket som rör sig och händer här, säger Jonsson till SVT.

Läs även: Häst skuren i underlivet: ”Blödde rejält”

I början av januari utsattes ett stall som tillhör Hageby ridklubb för en anlagd brand. Ett 20-tal hästar som befann sig i stallet kunde räddas, och räddningstjänsten lyckades släcka branden.

– Det är en träkonstruktion med torrt och väldigt brännbart material så det var nog på gränsen att vi klarade att släcka det här. Någon minut till så hade det varit kört, säger Daniel Agerhult, inre befäl vid östra Götalands räddningstjänst, till Norrköpings tidningar.

En 36-årig man anhölls som skäligen misstänkt men släpptes snart på fri fot.

– Men han är inte avskriven i utredningen. Vi fortsätter oförtrutet jobba vidare med ärendet, sade Leif Hermansson, chef för grova brott i Norrköping, till SVT.

Läs även: Häst utsatt för misstänkt sexuellt övergrepp: ”Fruktansvärt”

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag