Paketföretag slutar leverera till Rosengård – är för farligt

Foto: Tomás Del Coro (Wikimedia commons)
  • Tisdag 26 feb 2019 2019-02-26
E-post 466

MALMÖ Paketdistributionsföretaget UPS har slutat leverera till hemadresser i Malmöstadsdelen Rosengård. Anledningen är att det har blivit för farligt, rapporterar Kvällsposten med hänvisning till Sydsvenskan.

Sedan två månader har UPS, ett av världens största paketdistributionsföretag, slutat göra hemleveranser till Rosengård. En av de som påverkas av detta är tvåbarnspappan Marco Padoan som skulle ha fått en leverans till sin dörr, men istället fick hämta ut den på företagets utlämningsställe på Rosengård Centrum.

I ett mejl från UPS skriver företaget till honom att risken för att utsättas för rån eller andra brott är för hög i området, och därför har man slutat med hemleveranser. Sydsvenskan har pratat med en kundtjänstmedarbetare som bekräftar situationen.

– Våra chaufförer har blivit attackerade och därför har vi beslutat att inte dela ut paket på Rosengård, säger medarbetaren.

Stoppet gäller även för ett antal områden i Stockholm, men UPS vill inte säga vilka det handlar om. Det är också oklart hur länge stoppet kommer att gälla. Marco Padoan uppfattar UPS beslut som diskriminerande.

– Jag bor här med min familj och vi trivs jättebra, jag förstår inte deras beslut. Men det grundar väl sig i det dåliga ryktet som finns. Det är många som säger både det ena och det och det andra om Rosengård, säger han.

Läs även: Larmet: IS-återvändare rekryterar i Malmö

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag