Palestina-demonstranter: ”Gasa judarna!”

Bild: Faksimil Twitter
  • Tisdag 10 okt 2023 2023-10-10
E-post

På måndag kväll samlades hundratals pro-palestinska demonstranter utanför operahuset i Sydney. På filmer från demonstrationen hörs demonstranterna, som viftar med palestinska flaggor, skandera ”gas the jews”, ”fuck the jews” och ”allahu akbar”.

På filmen ses även hur en rökbomb eller raket skjuts upp mot operahuset.

På en annan film bränner folkmassan israeliska flaggan.

Den pro-palestinska demonstrationen föregicks av ett beslut om att lysa upp operahuset med den israeliska flaggans färger till stöd för nationen efter helgens terrorattack, då över 900 israeler mördades av Hamas.

Även i London demonstrerade Palestina-sympatisörer på måndag kväll utanför Israels ambassad i staden.

Israel uppger att den israeliska försvarsmakten IDF slutligen tagit full kontroll över hela sitt territorium efter Hamas invasion, som inleddes på lördag morgon, rapporterar BBC.

En fullständig blockad av Gaza har inletts, israeliska flygangrepp mot Gaza fortsätter och 17 palestinier har dödats i sammandrabbningar på Västbanken, som kontrolleras av Hamas konkurrent al-Fatah, sedan lördagen enligt BBC.

Läs även: Hamas invaderar Israel

Läs även: M-politiker om Hamas terror: ”Det kallas självförsvar”

Läs även: Zara Larsson jämför Hamas med Ukraina

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag