Pappa döms för att ha dödshotat sonens mobbare

Foto: Pixabay
  • Måndag 28 jan 2019 2019-01-28
E-post 1487

SVERIGE Pappan till en mobbad pojke fick nog och sade till på skarpen mot sonens plågoandar. Nu döms han av tingsrätten för att ha dödshotat de två killarna.

I polisförhör berättar pappan att hans son har blivit mobbad under hela sin tid på skolan och att det har skett incidenter varje dag. Enligt honom har lärarna inte tagit problemen på allvar, och han har anmält skolan till Skolinspektionen.

En dag när han hämtade sonen på skolan berättade pojken att han fått en höjdhoppspinne i ryggen. Pappan körde tillbaka till skolan och pratade med läraren, men de kom inte överens om vad de skulle göra åt saken. På väg tillbaka till bilen pekade sonen ut de två killar som hade retat honom mest.

Pappan gick då fram till killarna och sade, enligt egen utsago, att de skulle ge fan i hans son. Efteråt gick han tillbaka till bilen, upprörd men lugn. Men en ur personalen som stod i närheten berättar en annan historia för polisen. Enligt henne sade pappan att han skulle döda killarna om de rörde hans son igen.

Således blev pappan polisanmäld för olaga hot, och nu har tingsrätten dömt honom för brottet. Domstolen menar att de två killarna och kvinnan ur personalen lämnat samstämmiga uppgifter, och det saknas anledning att ifrågasätta vittnesmålen.

Att sonen varit utsatt för mobbning och att skolan inte agerat anser däremot tingsrätten vara en förmildrande omständighet. Man dömer därför mannen till vad som beskrivs som låga dagsböter – sammanlagt 3 000 kronor. Dessutom slipper pappan betala skadestånd till killarna som han ska ha hotat. De ville ha 5 000 kronor vardera.

Efter åratal av mobbning har pojken bytt skola. Enligt pappan går det bra för honom nu.

Läs även: Kvinnans mardröm: Kidnappades och våldtogs i två månader av tunisiska migranter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag