Pappa hämnades – infiltrerade gäng

Bild: Polisen
  • Lördag 22 jul 2023 2023-07-22
E-post

Det kriminella gänget utnyttjade en trettonårig pojke, som blivit omhändertagen enligt lagen om vård av unga (LVU). Då beslutade sig sonens pappa, en man i 60-årsåldern, för att hämnas. Han infiltrerade gänget och lyckades bli deras knarkkurir. Sedan lämnade han in deras knark till polisen och pekade ut en rad namn och adresser, rapporterar Aftonbladet.

I början av juli kom mannen in på en polisstation i Stockholm och berättade att hans bil var full med narkotika. Polisen följde med till hans bil där de hittade 15 kilo cannabis.

Drogerna tillhörde det kriminella Hambo-nätverket, som mannen lyckats infiltrerat. Anledningen var att de utnyttjat hans 13-åriga son, varför han beslöt sig för att hämnas på gänget.

Förutom att överlämna narkotikan kunde pappan peka ut en rad namn och adresser, bland annat en kvinna som han gett inkomsterna från narkotikaförsäljningen. Hon greps av polisen den 12 juli.

Medan pappan satt häktad blev hans äldre son, som är i 20-årsåldern, kidnappad och tvingad att leta efter den försvunna narkotikan. Men sonen lyckades larma polis, och hans kidnappare har gripits. Den misstänkte kidnapparen hörde till de som pekats ut av pappan, och häktades den 13 juli.

Enligt uppgift till Aftonbladet har även pappans döttrar utsatts för hot.

Läs även: Vrede när gängkriminell släpps efter 11-årings död: ”Helt värdelöst”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag