Vrede när gängkriminell släpps efter 11-årings död: ”Helt värdelöst”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 11 jun 2023 2023-06-11
E-post 0

Inte ens två hela dygn tog det. Sedan var den gängkriminelle man som misstänks ha kört ihjäl en 11-åring i Valsta i Sigtuna kommun ute i det fria. Nu riktas vrede och kritik mot beslutet.
– Jag tycket att det väcker berättigade frågor om rättskipningen i Sverige, säger Stockholms oppositionsregionråd Kristoffer Tamsons (M) till Expressen.

Enligt uppgifter till flera medier är den 25-årige man som släpptes fri en känd gängkriminell, och Expressen pekar ut honom som ”en känd gängledare”. Han misstänks för vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott i samband med händelsen onsdag kväll.

Trots det släpptes han i fredags på fri fot, efter beslut av åklagare.

Läs även: Misstänkt för 11-årings död släppt på fri fot

Beslutet väcker ilska bland Valstaborna.

– Det är inte bra. Det tog bara två dagar. Han har ställt till med problem innan, han ställer till med problem nu, och han är redan ute, säger en kvinna i området  till Expressen.

– Det är helt värdelöst. Det är en person som borde sitta inne länge. Man tänker bara på familjen och vad de måste känna nu, säger en man till tidningen.

Även politiker är kritiska till beslutet. Däribland Kristoffer Tamsons (M), oppositionsregionsråd i Stockholm, som anser att regeringen bör införa obligatorisk häktning när gängmedlemmar är brottsmisstänkta.

– Jag tycket att det väcker berättigade frågor om rättskipningen i Sverige när gängkriminella som misstänks ha kört ihjäl barn inte häktas, säger han till Expressen.

Läs även: 11-åring ihjälkörd – gängkriminell gripen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag