Par högg av sina egna huvuden – hittades av sina barn

  • Onsdag 19 apr 2023 2023-04-19
E-post 0

Ett gift par i Indien hittades med sina huvuden avhuggna av sina barn, rapporterar The Times of India. En handskriven lapp som polisen hittat på platsen förklarade att paret frivilligt halshuggit sig själva.

Det avlidna paret har identifierats som Hemu Makwana, 38, och hans hustru Hansa Makwana, 35. Det jordbrukande paret hade skickat bort sina barn till sin morbror i en närliggande by, och när den 13-åriga sonen och den 12-åriga dottern återkom till föräldrahemmet på söndag morgon upptäckte de föräldrarnas halshuggna kroppar.

– Paret använde en hemmagjord giljotin för att avsluta sina liv. Vi tror att de lyfte bladet på giljotinen själva, och sedan släppte ned dem så de föll ned i en havan kund, säger polisinspektör Indrajitsinh Jadeja.

En havan kund är ett kärl där en helig eld förvaras under hindiska ritualer, och enligt polisen hade paret under det senaste året byggt ett tempel med bland annat bilder på den hinduiska guden Shiva.

– Vi håller nu förhör med familjemedlemmar och försöker ta reda på orsaken till det här extrema steget, säger Jadeja.

Enligt polisen hade paret inga kända ekonomiska problem som hade kunnat förklara deras självmord.

Läs även: Indisk man fick jobb – tog sitt liv för att tacka Gud

Läs även: Far med klimatångest tog sitt liv efter chatt med AI

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag