Partibytet: S-topp i Nässjö går över till SD

Löfven och Stadshuset i Nässjö. Foto: Kremlin.ru CC BY 4.0 / Mangan02 CC BY-SA 3.0
  • Tisdag 19 okt 2021 2021-10-19
E-post

NÄSSJÖ För en dryg månad sedan lämnade kommunpolitikern Leif Ternstedt Socialdemokraterna efter över 20 års engagemang i partiet. Nu står det klart att han går över till Sverigedemokraterna istället, något som Smålands Dagblad var först med att rapportera om.
– SD ligger närmast den syn jag har i dag om hur samhället bör se ut, säger Ternstedt till tidningen.

Till Bulletin berättar Leif Ternstedt att han för cirka ett halvår sedan bestämde sig för att lämna Socialdemokraterna.

Sedan dess har han funderat över vilket parti han ville gå till, där valet stod mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna. Till slut landade det på SD.

– Jag kände inte riktigt igen mig hos Socialdemokraterna. Jag tyckte att Sverigedemokraterna låg närmast hur jag tycker att samhället bör se ut i dag och jag tror även att det är ett parti som kan påverka vad som sker och händer i kommunen, säger han till Bulletin.

Enligt honom har reaktionerna från hans nya partikamrater varit uteslutande positiva. Vissa har till och med kallat hans val för ”modigt”.

Magnus Hellström, Sverigedemokraternas gruppledare i Nässjö, är väldigt glad över värvningen.

– Det här är jättestort för oss. Att få in Leifs erfarenhet i partiet och den profil som han ändå är inom politiken i Nässjö, säger han till Smålands Dagblad.

Leif Ternstedt har tidigare varit ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Nässjö. Till P4 Jönköping säger han att det var den senaste pensionsreformen som fick bägaren att rinna över och som gjorde att han lämnade sitt gamla parti.

Han tycker emellertid inte att bytet är så dramatiskt som vissa vill göra det till.

– Jag tycker nog att Sverigedemokraterna påminner om mina gamla sossar, säger Ternstedt till P4 Jönköping.

Läs även: Trots den personliga kostnaden – Paulsson ångrar inte ölen med sverigedemokraten

Läs även: SD går om S bland LO-väljarna: ”Det ska inte vara sossestyrt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag