Partikamraternas stöd till Kent Ekeroth: ”Backa vår terrier i riksdagen”

  • Måndag 13 feb 2017 2017-02-13
E-post 204

STOCKHOLM Riksdagsledamoten Jeff Ahl (SD), kommunalrådet i Landskrona Stefan Olsson (SD) och en rad andra partikamrater uttrycker nu stöd för den åtalade riksdagsledamoten Kent Ekeroth. ”Kamratskap betyder ingenting om man inte står upp för varandra när det blåser som mest”, skriver Ahl i en kommentar på Facebook.

Efter det stod klart att åtal väcks mot SD-toppen Kent Ekeroth efter ett bråk i en krogkö på Stureplan i centrala Stockholm har SD-källor med insyn i partistyrelsen förklarat att Ekeroth saknar stöd hos partiledningen. Den 30 januari kunde Nyheter Idag avslöja att Ekeroth petas från sitt uppdrag som internationell sekreterare.

– Min bild är att partiledningen vill bli av med honom, förklarade då en SD-källa för Nyheter Idag.

Partiledare Jimmie Åkesson har även förklarat att Ekeroth ska bytas ut i justitieutskottet samt att hans förtroende för Ekeroth är ”allvarligt skadat”.

Riksdagsledamot och partikamrater stöder Ekeroth

Nu kan Nyheter Idag avslöja att det finns en spricka i synen på Ekeroth. Flera partikamrater uttrycker öppet stöd till den åtalade riksdagsledamoten på Facebook. En av dom är Stefan Olsson, kommunalråd i Landskrona, som i en lång Facebookstatus förklarar att Ekeroth är ”dömd på förhand”.

”Jag vet inte hur det är att leva med livvaktsskydd 24-7, men det är inget jag skulle vilja uppleva överhuvudtaget. Att som Kent ständigt och jämnt vara utsatt för hot, trakasserier och risken för att bli utsatt för våld var han än rör sig måste ta hårt psyket och man kanske inte agerar rationellt i alla lägen (det är vad jag tror), ändå har han år efter år levererat politik för att förbättra för Sveriges invånare och för att försämra för dem som valt att leva som kriminell i Sverige”, skriver Olsson.

Han poängterar även att Ekeroth är den som ”jobbat hårdast”  för att övertyga om att Sverigedemokraternas kriminalpolitik är den bästa. Olsson skriver att det känns som att Ekeroth kommer ”fasas” ut ur partiet, något han också beklagar.

En lång rad partikamrater och sympatisörer har gillat inlägget från Olsson. Några av namnen är den före detta riksdagsmannen Thoralf Alfsson, Michael Hess från Karlskrona, Anton Stigermark från det numera uteslutna SDU, samt partiets förre säkerhetschef Bengt Malmberg. Även riksdagsledamoten Jeff Ahl gillar Olssons inlägg och i kommentarsfältet ger han sitt uttryckliga stöd till Ekeroth.

”Kent Ekeroth ska känna allas vårt stöd. Kamratskap betyder ingenting om man inte står upp för varandra när det blåser som mest. Illojalitet har spridit sig som ett virus i Sverige, vi bekämpar inte fenomenet genom att agera likadant själva. Backa vår terrier i riksdagen!”, skriver Ahl.

Nyheter Idag har sökt Jeff Ahl utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag