Pascalidou rasar mot Skugges OnlyFans

Bild: OnlyFans/ Vogler/CC BY-SA 4.0
  • Torsdag 17 aug 2023 2023-08-17
E-post

Linda Skugges försäljning av hårdporr med sig själv på sajten OnlyFans fortsätter väcka debatt. Senast ut att ha åsikter är Alexandra Pascalidou, som avfärdar Skugges förklaring om att hon behöver pengarna. ”Hungrig? Fläk ut fittan och bjussa på lite analsex” skriver Pascalidou, och Annika Strandhäll håller med.

Författaren och krönikören Linda Skugge har under flera år lidit av sjukdomen Addison, som innebär att binjurarna producerar för lite av hormonerna kortisol och aldosteron.

När Skugge talade ut i en krönika i Expressen om sitt omtalade konto på OnlyFans, där hon säljer hårdporr med sig själv i huvudrollen, är sjukdomen ett viktigt skäl till att hon utökat sin inkomst med sitt OnlyFans-konto.

”Plötsligt var träningen och boendet finansierat och jag kunde fortsätta med min dagliga smärtlindring på gymmet och i löpspåret och sedan växte allt rekordartat och någons blick när hen fick shoppa fritt på mitt kort kommer jag aldrig glömma, det är nog mitt livs lyckligaste ögonblick” skriver Skugge bland annat.

Skugge har tidigare fått kritik av Vesna Prekopic i Dagens Nyheter, men också stöd från Lisa Magnusson i samma tidning, samt av Paulina Sokolow i Flamman.

Läs även: Feministgräl när Linda Skugge säljer hårdporr på OnlyFans

På onsdagen anslöt sig även Myra Åhbeck Öhrman till lägret som försvarar Linda Skugge i S-kopplade Arbetet, där hon bland annat avfärdar kritiken mot Skugge för dubbelmoral med att Skugge sågade Pernilla Wahlgrens utvikningsbilder för tjugo år sedan, och konstaterar att Skugge är ”beundransvärt konsekvent i sin förmåga att trampa folk på tårna”.

Men alla på vänstersidan är inte lika överseende med Linda Skugges hårdporr. På plattformen X går Alexandra Pascalidou till hårt angrepp mot Skugge, som hon skriver ”säljer porr och försvarar det med att hon måste ha råd att jogga och äta rätt och köpa smink.”

”Jag undrar hur ensamma, fattiga flerbarnsmammor som sliter i tex äldrevården eller sjuka och utförsäkrade läser försvarstalet?” frågar sig Pascalidou.

I ett följande inlägg är Pascalidou betydligt mer raljant i sin kritik av Skugge. ”Råd till fattiga ensamstående mammor inom en snar framtid lär bli: ’Ät gröt och skaffa Only Fans’. ’Hungrig? Fläk ut fittan och bjussa på lite analsex'” skriver Pascalidou.

Pascalidou får medhåll i sin kritik av tidigare miljö- och klimatminister Annika Strandhäll.

Även Aftonbladets krönikör Irena Pozar kritiserar Skugges OnlyFans-försäljning. ”När är en offentlig person tillräckligt nödställd för att inte kunna utkrävas ansvar för sina handlingar? Jag vet inte var gränsen går. Men jag vet att Skugges deltagande på en plattform som fungerar som en digital bordell bör kunna ifrågasättas utan att kritikern pekas ut som kvinnohatare och antiliberal” skriver Pozar.

Åsa Linderborg skriver å sin sida i samma tidning att ”vi författare och kulturskribenter ser Skugges utvik och fejsar vår egen mardröm, att inte längre kunna försörja oss på våra ord och åsikter. Skugge är en av oss. Därför måste hon stötas bort.”

”Gång på gång har Linda Skugge hängt ut det som ingen annan hänger ut. Ibland har vi förfasats, ibland har vi applåderat. Att skriva om ätstörningar, sjukdomar och de obekväma känslorna kring sin kropp är en fin exhibitionism. Att suga kuk inför en kamera, är inte det” skriver Linderborg vidare.

Läs även: Linda Skugge om OnlyFans: Jag gör det för pengarna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag