Pedofil ihjälslagen av sin svåger

Bild: Gwent Police
  • Måndag 3 jul 2023 2023-07-03
E-post

En tidigare dömd pedofil i Newport, Storbritannien, blev mördad av sin systers make, som slog ihjäl honom med en träplanka i augusti förra året.

Nu döms Andrew Southwood, 39, mot sitt nekande för mord, rapporterar BBC. Straff kommer meddelas den 20 juli. Domare Martin Griffiths sade emellertid att det enda lämpliga straffet är livstids fängelse.

Mordoffret Carl Ball, 51, hade tidigare avtjänat 10 års fängelse för att år 2001 ha våldtagit en kvinna och sexuellt utnyttjat ett barn.

Tiden innan han blev mördad hade Ball vid ett flertal tillfällen attackerat av olika personer, bland annat en person som slog honom utanför en affär. Den attacken spelades in, med avsikt att lägga upp filmen på sociala medier för att ytterligare förödmjuka Ball.

Det finns emellertid inget samband mellan tidigare attacker och mordet på Ball, och det är oklart om Southwood dödliga angrepp hade att göra med Balls tidigare dom. Enligt åklagare Mark Cotter ska det ha funnits en konflikt mellan Ball och Southwoods familj.

– Vi kanske aldrig kommer veta säkert varför han gjorde det och vi kanske aldrig kommer veta säkert om andra deltog i attacken, säger åklagare Mark Cotter.

Läs även: Trodde pedofil förföljde hans dotter – slog ihjäl med spade och älghorn

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag