Trodde pedofil förföljde hans dotter – slog ihjäl med spade och älghorn

Levi Axtell. Bild: Cook county Sheriff's office
  • Tisdag 14 mar 2023 2023-03-14
E-post 0

Efter att ha larmat om att en tidigare dömd pedofil förföljde hans dotter gjorde Levi Axtell slag i saken och åkte hem till pedofilen, som han slog ihjäl med en spade och ett älghorn. Efter mordet körde Axtell vidare till polisstationen, där han nedblodad bekände mordet.

På onsdag eftermiddag körde Levi Axtell, 27, hem till Lawrence V. Scully, 77, i Grand Marais, Minnesota, och slog ihjäl honom med en spade och ett älghorn som tillhyggen.

Efter mordet körde Axtell vidare till polisstationen där han nedblodad gick ned på knä och erkände mordet. Han krävde även att få handbojor, då han var rädd för att han annars skulle skada fler personer.

Läs även: Fånge ville byta cell – slog ihjäl två pedofiler

Scully var en dömd pedofil, som år 1979 dömdes för sexuella övergrepp på en 6-årig flicka och frigavs 1982. År 2018 anklagade Axtell Scully för att förfölja hans då 22 månader gamla dotter genom att sitta utanför i sin bil när dottern fick på promenader med sin förskola.

”Han har varit där många gånger och förföljt barn i sin bil. Han är en dömd pedofil, och att han förföljer och försöker grooma min dotter är fullständigt olämpligt och måste stoppas” skrev Axtell i en ansökan om besöksförbud det året. Besöksförbudet beviljades tillfälligt, men togs bort efter några veckor, skriver Star Tribune.

Efter Axtells bekännelse körde polis till Scullys adress, där de påträffade honom avliden på grund av kraftigt våld mot huvudet.

Axtell uppgav till polisen att han slagit Scully i huvudet 15-20 gånger med spaden, för att sedan ”avsluta honom” med ett par hårda slag med ett älghorn.

Sheriff Pat Eliasen säger till Star Trubune att det inkommit flera klagomål mot Scully, men att ingen utredning har visat någonting som han kunde gripas för.

Axtell har dömts för att ha vandaliserat en pastors bil utanför en kyrka, och dömdes till tre års villkorlig dom. Han är brorson till Todd Axtell, som var polischef i St. Paul, Minnesota mellan 2016 och 2022.

– Jag älskar min brorson och hela min familj, en familj som har blivit djupt påverkad av denna tragiska händelse. Jag tänker också på det fantastiska lokalsamhället i Grand Marais i denna svåra tid. Jag har alltid trott på, och stött, rättssystemet – ett system som nu kommer göra vad det ska göra, säger Todd Axtell till Star Tribune.

Läs även: Mamma dräpte pedofil – hyllas av sina söner: ”Hatten av”

Läs även: Misstänkt pedofil fångades av far – fick storstryk och greps av polis

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag