Peter Eriksson (MP) ”väldigt glad” över Facebookskandal – vill se reglering av sociala medier

Foto: Flickr
  • Lördag 24 mar 2018 2018-03-24
E-post 678

STOCKHOLM De senaste dagarna har nyheter uppdagats om en skandal kring att Facebook har sålt användaruppgifter från 50 miljoner konton till ett privat företag som gör riktade politiska kampanjer. Bostads- och digitaliseringministern Peter Eriksson (MP) uppger att han blir glad över skandalen för att den tar upp frågan om huruvida man ska reglera sociala medier på agendan.

Bostads- och digitaliseringministern Peter Eriksson (MP) uppger att han är väldigt glad över skandalen om att Facebook sålt användaruppgifter om 50 miljoner människor till ett privat företag, uppger Expressen.

Skandalen som ministern glädjes över är att ett privat företag vid namn Cambridge Analytica har köpt in information över 50 miljoner användare från Facebook. Informationen har senare använts för att tillverka riktade reklamer och kampanjer. Det påstås även att flera politiska partiet och aktörer runt om i världen har använts sig av Cambridge Analyticas tjänster, bland annat Donald Trumps presidentvalskampanj.

Justitieminister Morgan Johansson (S) har tidigare uppget att regeringen vill kalla in Google och Facebook till förhör för att få dem att ta ner kränkande och hatiskt innehåll på regeringens vädjan.

LÄS ÄVEN: Morgan Johansson (S) kallar Google och Facebook till möte: ”Inte främmande för att gå fram med lagstiftning”

Peter Eriksson tror att skandalen kring Cambridge Analytica kan göra det lättare för regeringen att få till regleringar av sociala medier.

– Det är otroligt viktigt att det kommer fram. Jag är väldigt glad över skandalen. Det kan låta konstigt, men jag tycker debatten har varit nödvändig länge, säger Peter Eriksson (MP) i P1:s program ”Medierna”.

– De är inte rimligt att fortsätta låta de här stora företagen styra det demokratiska samtalet helt utan reglering, fortsätter Peter Eriksson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag