Pojke på moped körde ihjäl hund – avsiktligt enligt vittnesmål

Shetland sheepdog. Bild: Picamik
  • Tisdag 8 okt 2019 2019-10-08
E-post 1897

JORDBRO På söndagseftermiddagen körde en pojke på moped över en hund som avled. Överkörningen var avsiktlig enligt vittnesmål, och hundens ägare hoppas att pojken träder fram. Polisen utreder överkörningen som vårdslöshet i trafik och smitning. 

En pojke på moped körde på söndagen över en hund som avled i Stockholmsförorten Jordbro, rapporterar Mitt i. Påkörningen var enligt vittnen avsiktlig.

– Enligt hundägaren så ska mopedföraren avsiktligt ha kört på hunden som avled till följd av skadorna som uppstod. Vi har inga signalement på varken föraren eller mopeden, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator på Haningepolisen, till Mitt i.

Händelsen utreds som som smitning från trafikolycksplats och vårdslöshet i trafik.

Läs även: Överfall utreds som homofobiskt hatbrott – brottsoffret nekades hjälp av restaurang

Den överkörda hunden hette Casper och var en fyraårig Shetland sheepdog-hane vars husse Lo rastade honom vid tvåtiden på söndagen.

Då körde en pojke på moped emot honom, för att sedan köra över Casper.

– Han hamnade under mopeden. Bet mig sen i handen, vilket han aldrig gjort förut, och sedan bara dog han, berättar Lo för Mitt i.

En granne till Lo ska ha sett hela händelseförloppet.

– Pojken släppte först av två kompisar från mopeden bakom mig, vände sedan och körde rakt på Casper, säger Lo.

Läs även: Hund brann i Kristianstad

Mopedisten ska sedan ha försvunnit mot Jordbro centrum. Lo säger till Mitt i att han hamnade i chock men att han är säker på att föraren var under 15 och att mopeden var vit.

– Det känns som det var avsiktligt gjort. Jag hade kort lina och Casper var en liten hund. Men jag kan ju inte vara säker, säger Lo.

Caspers husse och matte Lo och Jessica hoppas nu att mopedisten träder fram och erkänner, och inser vad han gjort.

– Vi vill inte ha någon hetsjakt på pojken, men tycker det är viktigt att polisen inte släpper detta. Detta får inte drabba andra hundägare, säger Jessica.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag