Polis kallades till Migrationsverkets lokaler – asylsökande var stökiga

Foto: Tomislav Stjepic/Pressbild
  • Torsdag 19 apr 2018 2018-04-19
E-post 1004

SOLLEFTEÅ Strax efter klockan 10 på torsdagen larmades polisen till en lokal som tillhör Migrationsverket i Sollefteå. Ett 30-tal asylsökande hade samlats för att klaga på sitt boende.

– Vi får in en anmälan från en ordningsvakt som jobbar på plats om att det är ett 30-tal asylsökande som han uttrycker det är lite stökiga. De vill klaga på något boende, säger polisens kommunikatör Börje Öhman till Nyheter Idag.

Fyra polispatruller skickas till platsen.

– Vi åker dit och konstaterar att det är lugnt på platsen och sedan lämnar vi platsen men kommer att hålla oss i omgivningen för att se så att det inte blir något.

Receptionen hos Migrationsverket har meddelat att de inte tar emot alla som vill klaga på en gång, utan de får komma i mindre grupper. Börje Öhman vet inte vad det är som de asylsökande är missnöjda med exakt. Klart är i alla fall att det blev så stökigt att ordningsvakten ringde polisen.

– Det gjorde han helt rätt i. Han tyckte det var stökigt och befarade att det skulle kunna trappas upp, men det har det inte gjort än i alla fall, säger Börje Öhman.

Ingen anmälan om brott har upprättats.

Läs även: Man med utvisningsbeslut jagade Migrationsverkets personal

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag