Polis misshandlad av ungdomsgäng – besökte badhus med sina barn

Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 7 okt 2018 2018-10-07
E-post 471

BORÅS När polisen Patrik Nordgren skulle besöka ett badhus med sina barn upptäckte han att ett ungdomsgäng orsakade oro på badet. När Nordgren skulle hjälpa till med att lugna ner situationen blev han påhoppad och misshandlad av gänget.

Söndagen den 7 oktober blev polisen Patrik Nordgren misshandlad när han skulle ingripa mot ett stökigt ungdomsgäng på Stadsparksbadet i Borås. När han skulle lugna ner situationen flög cirka 10 personer på honom och utdelade knytnävsslag mot Nordgren, uppger Expressen.

Det var vid 15-tiden som Patrik Nordgren besökte Stadsparksbadet med sina barn och deras kusiner. När han kom fram märkte han att något var fel.

– Jag ser att hon i receptionen är ganska skärrad. Hon ser mitt polisleg som jag har bredvid Visakortet och hon säger att hon väntar på mina kolleger då det varit hotfulla personer inne på badet. Då säger jag att jag kan gå in och hjälpa till i väntan på kollegerna, säger han, till Expressen.

Nordgren övertalar ungdomarna att lämna omklädningsrummet och han följer efter för att se till att de faktiskt går. Men runt hörnet väntar ytterligare sex till tio personer som tidigare deltog i stöket.

– Då säger jag åt dem att gå därifrån. Då börjar den ena killen hånskratta mot mig. Jag håller upp honom mot skåpet och säger ”ni ska ut härifrån” och då flyger samtliga på mig.

Nordgren blir upptryckt mot en vägg och då kommer en kille fram och ger honom ett knytnävsslag. Sedan kommer ytterligare ett knytnävsslag. Efter det kommer badvakterna och hjälper till med att få kontroll över situationen.

Gänget som gav sig på Nordgren och som orsakar stök på badhuset är 13- till 15-åringar och har ofredat flera av de badande. Personalen känner till dem sedan tidigare.

LÄS ÄVEN: Ännu en polis skadad i bråk – gärningsman på fri fot efter att polis använt elchocksvapen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag