Polis och åklagare förtegna om misstänkt barnvåldtäkt i Ronneby

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 7 nov 2022 2022-11-07
E-post 100

På fredag morgon möttes personal och kunder på Willys i Ronneby av polisens avspärrningar utanför butiken. Polisen utredde ett misstänkt grovt brott som ska ha begåtts på butikens kundparkering, men ville på fredagen inte gå in på fler detaljer.

– Det ska ha inträffat i går kväll (på torsdagen) och vi fick kännedom om det under natten, sade polisens presstalesman Thomas Johansson till SVT Nyheter Blekinge.

– Vi vet absolut ingenting, utan när vi kom i morse så var det avspärrat mot våra hissar. Det enda som påverkat oss är att kunderna inte kunnat ta hiss ned till butiken, sade Willys butikschef Björn Svensson till SVT.

– Kunderna undrar givetvis vad det är som har hänt, men återigen, vi vet inte heller någonting, fortsatte han.

På måndagen rapporterar SVT Nyheter Blekinge att det grova brott som utreds är våldtäkt mot barn, men åklagare Fredrik Andersson är i övrigt förtegen om ärendet.

– Vi är i ett ganska inledande skede av den här utredningen och med tanke på brottets karaktär så vill jag faktiskt inte i nuläget säga så mycket mer, säger han till SVT.

– Det är förundersökningssekretess som råder och vi försöker titta på ärendet och klarlägga vad som precis har hänt. Och innan vi fått ett grepp om det hela så kommer jag vara väldigt förtegen om uppgifterna, fortsätter han.

Läs även: Uppgift: Misstänkt för barnvåldtäkten i Skellefteå misshandlas och hotas på ungdomshem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag