Polisen: ”För tidigt” för signalement på misstänkta våldtäktsmän i Uppsala

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 6 aug 2019 2019-08-06
E-post 411

UPPSALA I helgen drabbades Uppsala av en våldtäktsvåg, med ett anmält våldtäktsförsök och två anmälda våldtäkter. Polisen söker iakttagelser från allmänheten, men polisen säger till Nyheter Idag att det är för tidigt att gå ut med signalement.

Vid 01-tiden natten mot lördag utsattes en kvinna för ett våldtäktsförsök på Fyrisgatan. Vid 03-tiden våldtogs en kvinna i en gränd nära Sysslomansgatan, 2 – 300 meter från platsen för våldtäktsförsöket.

Kvinnan ska ha ropat efter hjälp mot personer som stod utanför restaurangen Palermo, utan att någon reagerade.

Under natten mot måndag utsattes en flicka slutligen för en våldtäkt i Stadsparken i Uppsala.

Läs även: Två våldtäkter och ett våldtäktsförsök i Uppsala under helgen

Mikael Hedström, presskontakt på Polisen i Gävleborg, säger till Nyheter Idag att man efterlyser iakttagelser från allmänheten kring de tre fallen men att det är för tidigt att gå ut med några signalement på misstänkta gärningsmän.

– Vi går inte ut med signalement såhär tidigt, för vi vill inte påverka vittnen utan vi vill ha iakttagelser, vad har man sett, säger Hedström.

– Då får vi värdera, är det någonting som är relevant och som har betydelse för utredningen. Så därför går man inte ut så här tidigt med signalement, fortsätter Hedström.

Polisen söker iakttagelser

Våldtäktsförsöket i Luthagsesplanaden klockan 01:05 den 3 augusti

Våldtäkten på Sysslomansgatan runt klockan 02:30-03:30 3 augusti

Våldtäkten i Stadsparken under natten mellan den 4-5 augusti

Har du gjort några iakttagelser kontakta polisen på 114 14 eller använd polisens webformulär.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag