Polisen om sextrakasserier mot unga flickor på festival: ”Jag blir direkt äcklad”

  • Onsdag 16 aug 2017 2017-08-16
E-post

MALMÖ ”Jag blir personligen direkt äcklad när jag läser vad de här flickorna beskriver vad vuxna män är kapabla att göra mot dom”, säger polisens presstalesman Nils Norling. Nu ska polisen gå igenom videomaterial för att identifiera ytterligare misstänkta gärningsmän som sexofredar flickor på Malmöfestivalen.

I måndags berättade Nyheter Idag att polisen har gripit 12 misstänkta gärningsmän för sexofredande mot kvinnor och unga flickor. Flera flickor är minderåriga. Men det finns flera gärningsmän som polisen fortfarande försöker få tag i och ett sätt kan vara att gå igenom videomaterial från festivalen.

– Vi har kameraövervakning över nästan hela festivalområdet och vi kommer kontrollera det i efterhand. Vi hoppas kunna hitta fler misstänkta på det sättet, säger Malmöpolisens presstalesman Nils Norling.

Polisen har extra resurser för att hantera brott som inträffar på festivalen. Myndigheten samarbetar även med kommun och lokala ordningsvakter, vilket bidrar till ”fler ögon” som har möjlighet att upptäcka brott, berättar Norling. Trots detta kan Norling konstatera att det anmäls fler sexbrott jämfört med förra året.

– Det är en ökning av antalet anmälda fall om vi jämför med förra året. Mycket av det beror på en stor medial debatt som har varit i Sverige kring de här frågorna och det har också gjort att fler är benägna att anmäla den här typen av brott, vilket är jättebra.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag