Polisen rustar för hatbrott när israeliskt lag spelar i Malmö

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 22 aug 2019 2019-08-22
E-post 359

MALMÖ På torsdagskvällen möter Malmö FF israeliska Bnei Yehuda som en del av fotbollsturneringen Europa League. Nu rustar polisen inför potentiella hatbrott.

P4 Malmöhus rapporterar att Malmö FF oroar sig för att det ska förekomma antisemitiska hatbrott eller politiska budskap mot Israel under matchen.

– Det är en politisk del i det och det kan vara en antisemitisk del i det också, säger hemmalagets säkerhetschef Peter Narbe.

– Utifrån att det är ett israeliskt lag vi spelar mot är vi medvetna om att den frågan sätts extra mycket på sin spets.

När bortalaget hade träning på onsdagen stod ordningsvakter placerade utanför stadion. Under kvällens möte kommer polisen att ha en så kallad särskild kommendering.

– Förutom den ordinarie visitationen i biljettkön kommer vi även att ha en yttre säkerhetsspärr, för att få bättre koll på att de som vistas i området har kommit för att se på matchen, säger Peter Narbe till Lokaltidningen.

Flera medier har på senare tid rapporterat om problemen med antisemitism i Malmö. Svenska kommittén mot antisemitism slog nyligen larm om ett ”alarmerande ointresse” från Malmös skolor att lära sig om Förintelsen.

På första maj tågade Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU i Malmö och skanderade ”krossa sionismen”, något Nyheter Idag var först att uppmärksamma.

Stöd Nyheter Idag

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet. Bli PLUS-medlem och stöd vårt arbete!

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera på Nyheter Idag, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag