Polisen släpper fantombild på serievåldtäktsman i Rågsved

Bild: Polisen
  • Torsdag 5 sep 2019 2019-09-05
E-post 646

Efter en serie överfallsvåldtäkter i Stockholmsförorten Rågsved under våren och sommaren släpper polisen nu en fantombild på våldtäktsmannen för att få in tips från allmänheten.

Bilden släpps i TV 3-programmet ”Efterlyst” och bygger på offrens samstämmiga beskrivning av mannen.

– Vi behöver hjälp med att få in mera tips. För vi kommer utföra dna-prov som vi ska jämföra med de spår vi har i ärendet, och på så sätt försöka hitta gärningsmannen, säger Åsa Hansson, kriminalinspektör på polisen i södra Stockholm, i programmet.

Det första överfallet skedde den 10 mars i år när en kvinna överfölls bakom Rågsveds Centrum. Den 31 mars blev två kvinnor överfallna på Bjursätragatan kort efter varandra vid 04-tiden på natten.

– I de båda fallen blir gärningsmannen skrämd av vittnen som gör att han försvinner ifrån platsen, säger Åsa Hansson i ”Efterlyst”.

Läs även: Uppgifter: Fångade och våldtog kvinna i hennes eget hem: ”Påstod sig själv komma från Jamaica”

Den 7 juli blev en kvinna överfallen och våldtagen under knivhot på Bjursätragatan, och polisen misstänker att det var samma gärningsman.

Polisen misstänker att mannen valt ut sina offer vid tunnelbanan och sedan förföljt dem. Under utredningen har polisen topsat runt 200 män för DNA men inte fått någon matchning.

Nu väljer man därför att släppa en fantombild på mannen, som i övrigt beskrivs som 18-35 år gammal, 170-185 centimeter lång, smal kroppsbyggnad och pratar engelska och svenska med brytning.

Om man vet något om överfallen, gjort iakttagelser, eller känner igen beskrivningen av mannen på fantombilden, uppmanas man kontakta polisen genom ”Efterlyst” på telefon 08-702 00 90 eller via mejl på [email protected].

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag