Polisen tog fel på adress – sköt ihjäl oskyldig man i hans hem

Foto: Pixabay
  • Tisdag 11 apr 2023 2023-04-11
E-post 0

På onsdagen sköt polis i Farmington, New Mexico, ihjäl Robert Dotson, 52, i hans hem efter att de larmats till en adress på grund av rapporter om pågående misshandel. Problemet var bara att polisen larmats till fel adress, rapporterar Metro UK.

Det var omkring halv tolv på onsdag kväll som polisen larmades om en pågående misshandel i ett hem i Farmington, New Mexico.

Men polisen tog fel på adressen. Istället för 5308 Valley View Avenue åkte de till 5305 Valley View Avenue, som ligger tvärs över gatan från den korrekta adressen.

Polisens kroppskameror visar att Robert Dotson, 52, öppnade dörren till sitt hem beväpnad med en pistol. Då avlossade de ingripande poliserna minst ett skott från en av sina egna pistoler, som träffade Dotson.

Dotsons hustru, som även hon var beväpnad, hamnade då i en eldstrid mot poliserna, tills hon insåg att de var just poliser och lade ned sitt vapen. Hennes make förklarades död på platsen.

– Jag är förtvivlad. Mr. Dotson var inte föremål för larmet. Det här slutet är otroligt tragiskt. Jag är extremt ledsen för att vi hamnat här. Det finns inget jag kan säga som gör det hela bättre. Det är en fruktansvärd händelse, säger Farmingtons polischef Steve Hebbe i en film som laddades upp på Facebook på torsdagen.

Ingen annan person kom till skada under eldstriden, och Robert Dotsons hustru misstänks inte för brott.

Läs även: Här skjuter polisen vilt mot två tonåringar – som äter mat från McDonalds

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag