Polisen totalnobbar Paludan – alla tillstånd nekas

Bild: Faksimil Facebook/NKPG News / Niklas Luks
  • Fredag 29 apr 2022 2022-04-29
E-post 488

Stram Kurs partiledare Rasmus Paludan har fått avslag på sina ansökningar för sammankomst i Trollhättan, Örebro, Stockholm och Uppsala under valborgshelgen. Enligt SVT har polisen beslutat nationellt om att inriktningen ska vara att neka Paludan tillstånd. 

På onsdagen avslöjade Sveriges Television att Polisen beslutat om en nationell inriktning på att neka Rasmus Paludan tillstånd för allmän sammankomst i hela landet under valborgshelgen.

Samma dag fick Ramsus Paludan avslag på sin ansökan om att hålla valmöte med sitt parti Stram Kurs i Trollhättan och Örebro på valborgsmässoafton från polisregionerna Väst och Bergslagen.

Läs även: S tappar i Sentio efter korankravallerna – M ökar

På torsdagen meddelade polisen att Paludan nekas tillstånd att hålla allmänna sammankomster i Uppsala och Stockholm den 1 maj. I Stockholm hade Paludan ansökt om att gå med en brinnande koran 150 meter framför socialdemokraternas 1-maj-tåg.

– Polismyndighetens sammantagna bedömning är att det är nödvändigt med hänsyn till ordningen och säkerheten att avslå ansökan om tillstånd att anordna allmän sammankomst i Uppsala den 1 maj, säger Lars Fredin kommenderingschef i region Mitt för den särskilda händelsen Val 2022, i ett uttalande.

– Det här är inte ett lätt beslut. Det är ett beslut som noga övervägts med jurister, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisregion Mitt, till Svenska Dagbladet.

Besluten får hård kritik på sociala medier.

Läs även: Polisen stoppade Paludan – hyllades med blommor av syrier: ”Står på vår sida”

Läs även: Dödshot mot Malmölistan efter inlägg om korankravallerna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag