Polisens larm: Ungdomar hostar vuxna i ansiktet och filmar

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 9 dec 2020 2020-12-09
E-post 661

UPPSALA Ungdomar som blåser och hostar vuxna i ansiktet efter att ha blivit tillsagda. Det varnar polisen i Uppsala län för på sin Facebooksida.

Polisen i Uppsala län skriver att man har fått uppgifter om att ungdomar hostar på och blåser vuxna i ansiktet – något som i vissa fall har filmats av ungdomarna.

”Det här har skett i samband med att ungdomar fått en tillsägelse, av någon anledning, av privatpersoner men även av personal i matbutiker. Förutom att det inte är trevligt att bli hostad på, så är detta ett av alla sätt som covid-19 sprids på”, skriver polisen.

Man upplyser också om att beteendet kan vara brottsligt. Det kan röra sig om brottsrubriceringar som ofredande och spridande av smitta.

”Vi från polisen önskar att alla föräldrar och vuxna pratar om detta med våra barn och ungdomar.”

I en kommentar förtydligar polisen att man har rätt att freda sig själv men att ens agerande ska stå i proportion till det man utsätts för.

”Många kommenterar nu att man skulle bruka våld för att freda sig. Det kan vara rätt men det kan också vara fel beroende på situationen. Hursomhelst var det inte syftet med inlägget utan det var att informera vuxna och föräldrar som i sin tur kan prata med sina barn om allvaret med att göra något sånt här”, skriver polisen.

Läs även: Misstänkte badhusrunkaren tagen på bar gärning i Uppsala: ”Vill du ha stryk?”

Läs även: Vaginor och bondage blir konst utanför Skatteverkets kontor

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag