Polisens varning: ”Man ska tänka sig för när man är ute sent på kvällen”

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 30 nov 2020 2020-11-30
E-post

GÖTEBORG Personrån och narkotikabrott har blivit vanligare kring Järntorget i centrala Göteborg under pandemin. Ola Skogsberg, kommunpolis i lokalpolisområde city, går så långt att han varnar folk för att vistas ensamma i området under kvällstid.

– Man ska inte vara här själv, och inte påverkad, för då blir man lätt ett brottsoffer, säger Ola Skogsberg till P4 Göteborg.

Göteborgs-Posten frågar Teodor Smedius, lokalpolisområdeschef i city, om det är polisens hållning att folk inte ska vara ensamma på Järntorget.

– Nej, det vill vi inte uppmana till men vi säger att man ska tänka sig för när man är ute sent på kvällen. Den främsta åtgärden man kan vidta för att känna sig tryggare är att inte vara inblandad i narkotika­hantering. Vi ser ett starkt samband mellan de som är involverade i detta, och just personrån, svarar Smedius.

Han menar att det finns anledning att vara extra försiktig i området.

– Jag vill trycka på det igen att man först och främst inte på något sätt ska vara involverad i narkotikahantering, för då ökar risken. Men man kan ju också tänka på att risken också ökar om man ska hem från krogen och är berusad. Då kan det vara bra att vara två eller flera. Och undvik att åka svarttaxi, säger han.

Läs även: Polisrapport: Invandrargäng krigar om narkotikahandeln i Göteborg

Läs även: Tranås utreder förslag om att sopsortera toapapper

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag