Politiker anklagas – såg på porr i parlamentet bredvid kvinnlig minister

Det brittiska underhuset. Bild: UK Parliament/CC BY 3.0
  • Torsdag 28 apr 2022 2022-04-28
E-post 0

En toppolitiker från konservativa partiet anklagas för att ha tittat på porr på sin mobiltelefon medan han satt bredvid en kvinnlig minister i det brittiska underhuset, avslöjar The Mirror.

Anklagelsen kom på ett möte om mellan kvinnliga konservativa parlamentsledamöter och den konservativa gruppledaren Chris Heaton-Harris på tisdag kväll.

Enligt The Times ska den kvinnliga minister bevittnat hur mannen sett på porr i det brittiska parlamentet vid två olika tillfällen. Ett annat vittne säger att hon försökte få bildbevis på porrtittandet men misslyckades.

Mellan 40 och 50 personer ska ha närvarat vid mötet, inklusive tidigare premiärminister Theresa May. Under mötet ska omkring ett dussin kvinnor anklagat manliga partikollegor för sexism och trakasserier.

– Omkring 14 parlamentsledamöter reste sig en efter en och beskrev sina upplevelser — det var chockerande. En grät. De ville att gruppledaren skulle leta upp mannen och sparka ut honom ur partiet, säger en källa till The Sun.

– Det här beteendet är fullständigt oacceptabelt och vi kommer agera, säger gruppledaren Chris Heaton-Harris i ett uttalande.

Läs även: ”Vi avbröt ett gangbang!” – EU-parlamentariker försökte fly genom fönster när belgisk polis slog till mot bögklubb

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag